השכרת יאכטות ומחלת ים

המלצות לאורחים במקרה של מחלת ים:

המאמר עוסק ומופנה למעניינים לרכוש שירותי השכרת יאכטות בעוד אתם משכירים יאכטה אנו שואפים לספק חווית שייט חלקה ונוחה, בעת השכרת היאכטה, אנשים מסוימים עשויים להיות רגישים למחלת ים. אם אתם או כל אחד מהאורחים האחרים שלכם נוטים למחלת תנועה, אנחנו ממליצים על הטיפים הבאים שיעזרו לכם להקל ולנהל תסמיני מחלת ים:

יאכטות להשכרה באשדוד

מרכז היאכטה

חר את המקום הנכון: מקם את עצמך במרכז היאכטה, שם התנועה בדרך כלל ממוזערת. מרכז הכלי חווה פחות נדנוד והתהפכות בהשוואה לחזית או לאחור. במידת האפשר, בחרו באזור חיצוני עם אוויר צח ונוף ברור של האופק.

הישאר הידרציה: התייבשות עלולה להחמיר תסמיני מחלת ים. שתו הרבה מים במהלך השייט כדי לשמור על הידרציה. הימנע מצריכה מופרזת של אלכוהול ומשקאות המכילים קפאין, שכן הם יכולים לתרום להתייבשות ולהחמיר מחלת תנועה.

ROYAL SOCIETY | השכרת יאכטות ומחלת ים

אכלו קל

אכלו קל והימנעו ממזונות שמנוניים: העדיפו ארוחות קלות וחטיפים לפני ובמהלך השייט. הימנעו מצריכת מזונות כבדים, שמנוניים או חריפים, שכן הם עלולים להגביר את הסבירות לבחילות. היצמדו למזונות תפלים וקלים לעיכול כמו קרקרים, לחם או פירות.

התמקדו באופק

קיבוע המבט שלכם בנקודה יציבה, כמו האופק, יכול לעזור לכייל מחדש את תחושת שיווי המשקל שלכם ולהפחית את תחושת מחלת הים. הביטו אל האופק הרחוק, מדק חיצוני או דרך חלון, והניחו לעיניכם להתיישב על נקודה קבועה.

לנשום אוויר צח: אם אפשר, לבלות באזור באוויר הפתוח שבו אתה יכול לנשום אוויר צח. הרוח המסתובבת והיעדר חללים סגורים יכולים לעזור להקל על בחילה ואי נוחות. אם זה בטוח לעשות זאת, צאו להליכות קצרות על הסיפון כדי להתאוורר.

הימנעו מקריאה או בהייה במסכים

פעילויות הדורשות מיקוד אינטנסיבי, כגון קריאה או צפייה במסכים, עלולות להחמיר את תסמיני מחלת התנועה. מומלץ להימנע מפעילויות כאלה אם אתה מתחיל להרגיש לא טוב. במקום זאת, לעסוק בשיחה קלילה או להתמקד בסביבה.

נסו תרופות ללא מרשם

שקלו להשתמש בתרופות ללא מרשם או בתרופות טבעיות שנועדו להילחם במחלת תנועה. התייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או רוקח כדי למצוא את האפשרות המתאימה ביותר עבורך. בצע את ההוראות וקח את התרופה לפני העלייה ליאכטה כדי לאפשר לה להשפיע.

הירגעו והסיחו את דעתכם

נסו להירגע ולהסיח את דעתכם מהתנועה. עסקו בפעילויות שמסיטות את תשומת הלב שלכם, כמו האזנה למוזיקה, צ'אט עם אורחים אחרים או התמקדות בנוף מרגיע. מציאת תנוחה נוחה ורגועה יכולה גם לעזור להקל על הסימפטומים.

אקופרסורה וצמידים

אנשים מסוימים מוצאים הקלה ממחלת תנועה על ידי הפעלת לחץ על נקודות אקופרסורה ספציפיות או ענידת צמידים המפעילים לחץ על נקודות לחץ מסוימות על פרק כף היד. בחנו את התרופות החלופיות הללו ושקלו להשתמש בהן לפני השייט ובמהלכו.

זכרו

הרגישות של כולם למחלת תנועה משתנה, והמלצות אלה עשויות שלא לעבוד עבור כולם. אם אתם ממשיכים לחוות תסמינים חמורים של מחלת ים או אי נוחות, אנא הודיעו על כך לחבר צוות. הם מאומנים לסייע ויכולים לספק תמיכה או ייעוץ נוספים כדי להבטיח את רווחתכם במהלך השייט.

אנו מקווים שהמלצות אלה יעזרו לכם להתמודד עם תסמיני מחלת ים פוטנציאליים, ויאפשרו לכם ליהנות מהשייט שלכם במלואו. אנו שואפים להפוך את החוויה שלך לנוחה ככל האפשר ומחויבים להבטיח את בטיחותך והנאתך לאורך כל המסע

שייט זוגי | קבוצתי משפחתי | מסיבות ביאכטה | הצעות נישואין | ימי הולדת | בר/בת מצווה | קורס סקיפרים

השלבים בדרך לרישיון סקיפר

השלב ראשון – הוצאת טופס כחול, הינו טופס בריאות

לגשת לתחנת צילום המורשות, לבקש טופס כחול \ טופס בריאות לרישיון שייט. יש להגיע עם תעודה מזהה.

השלב שני – בדיקת בריאות ובדיקת ראייה

בדיקת ראייה: על מנת להוציא רישיון משיט, יש לעבור בדיקת ראייה כדי לוודא כשירות מבחינה ראייה לשוט ביאכטה. האופטומטריסט ירשום בטופס את תוצאות הבדיקה.

רופא ובדרך כלל רופא המשפחה בקופ"ח שלך יבצע בדיקת כשירות בריאותית ויחתום בטופס אם הינך כשיר

רק לאחר ביצוע שלבים אלו ניתן להירשם למבחני התאוריה.

כאן ניתן לשלוח את הטופס הכחול

הערה

טופס הבריאות תקף לשנתיים מיום הוצאתו

רשות הספנות והנמלים מפרסמת מידע רישמי להסמכות השונות של המשיטים

תפריט נגישות

שייט זוגי באשדוד