קורס סקיפרים אדם בים
כאשר מתמודדים עם מצב של אדם בים, ישנם מספר עקרונות מובילים שצריכים להנחות את התגובה ולהגדיל את הסיכויים לחילוץ מוצלח. עקרונות אלה כוללים:
פעולה מיידית: זמן הוא המהות במצב של אדם בים. הצוות צריך ליזום תגובה מיידית ברגע שמישהו נופל מהסיפון. זה כולל הרמת אזעקה, הצבעה על האדם במים ושמירה על מגע חזותי איתו.
לא לקפוץ למים: חיוני לעמוד בפני הדחף לקפוץ למים כדי לחלץ את האדם בים. במקום זאת, עקוב אחר עקרון "זרוק, אל תלך". לזרוק כל מכשיר ציפה זמין, כגון גלגל הצלה, טבעת הצלה או חבל ציפה, לאדם במים כדי לספק ציפה מיידית וסיוע בשמירה על המים.
סמן את הנקודה: הצוות צריך לסמן את המקום שבו האדם נפל מהסיפון, או על ידי הצבעה, שמירה על התייחסות חזותית קבועה, או שימוש באמצעים אלקטרוניים כמו סמני GPS. זה עוזר לשמור על המיקוד במיקום.
לתמרן את הכלי: על הסקיפר או הגאי לתמרן את כלי השיט כדי לחזור אל האדם שמעבר לספינה במהירות ובבטחה ככל האפשר. הצוות חייב להיות מוכן לבצע פעולה מהירה ויעילה, תוך התחשבות בגורמים כמו רוח, גלים וזרם.
שמירה על קשר חזותי: במהלך מבצע החילוץ, חשוב לשמור על קשר חזותי רציף עם האדם שמעל הסיפון. זה יבטיח שהם נמצאים במעקב חזותי מתמיד, וניתן להעריך את מצבם. מעקב חזותי גם עוזר לשמור על המורל שלהם ומספק ביטחון שהעזרה בדרך.
הקצאת תפקידים ייעודיים: הקצאת תפקידים ספציפיים לאנשי הצוות במהלך מצב של אדם בים עוזרת לשמור על סדר ותיאום. הקצה מישהו בתור "הצופה" כדי לשמור על הראייה של האדם בים, כסקיפר רכז החילוץ ונהל פעולת חילוץ וודא טיפול בתקשורת, תמרן את כלי השיט והכן ציוד חילוץ.
ביצוע חילוץ מבוקר: לאחר שכלי השייט הגיע לאדם בים, יש לבצע תהליך חילוץ מבוקר. זה עשוי לכלול שימוש במוט מושך, וו סירה או סולם כדי להחזיר את האדם לסיפון. הצוות חייב להבטיח את שלומם במהלך תהליך ההתאוששות ולהיזהר שלא לגרום נזק נוסף לאדם שנמצא במים.
לספק טיפול רפואי מיידי: לאחר שהאדם בים חוזר בבטחה לסיפון, יש לספק טיפול רפואי מיידי כנדרש. בדוק אם יש סימנים להיפותרמיה, בצע החייאה במידת הצורך, וטפל בכל פציעות או הלם. תחקיר וסקירה: לאחר תקרית של אדם מעבר לספינה, חיוני לערוך תחקיר יסודי וסקירה של האירוע. זה מאפשר לצוות לזהות את הלקחים שנלמדו, להעריך את יעילות התגובה ולבצע שיפורים הנדרשים כדי למנוע מקרים דומים בעתיד